SORENTO OLD

A Világ WBFSH Díjló Fedezőmének 44. helyezettje Magyarországon 2021-ben!!! Kiváló felsővonallal, kitűnő mozgással, karakterrel, nemzetközi sport és elit tenyészeredményekkel és leszármazottakkal rendelkező, nagydíjas tenyészmén.

Nagydíjas, Nemzetközi Szinten versenyző utódok Európában
Tenyészszemle és Teljesítményteszt Bajnok leszármazottak, ELIT Fedezőmén leszármazottak
Több, mint 1500 utód Európa szerte…

A WBFSH Díjló Fedezőmének VILÁGRANGLISTÁJÁNAK 44. HELYEZETTJE!!!

MERT A MINŐSÉG ÉS A TELJESÍTMÉNY ÖNMAGÁÉRT BESZÉL

  • 2011. Sorento az év Oldenburgi DíjLova
  • 2007/2008 Sorento ’Siegerhengt’ elismerést kap kiváló csikói után
  • 72 alkalommal versenyzett Nemzetközi szinten S kategóriában
  • 17 első helyezés, 46 Grand Prix Győzelem
  • 2016 Sorento Prémium Mén minősítést kap Westfalia Méneskönyvben

Marmagasság: 171cm – Született: 2002 – Szín: pej

Sorento egy kiváló felsővonallal rendelkező lenyűgözően kifejező mén hosszú első lábakkal és extra mozgással. Sorento a KWPN méneskönyv mindenféle radiológiai igényét kielégíti.

A Teljesítmény Vizsgálaton kimagaslóan lenyűgöző eredményt ért el:
lépés:8,19, ügetés: 8,25, vágta: 8,88, lovagolhatóság 8,63, testfelépítés 9,0.

Sorento 4 éves korában megnyerte a Reitpferde Championátust a legmagasabb átlagosan 9,0. pontszámmal. 2007/2008-ban a legmagasabb elismerést kapta az Oldenburgi Tenyésztő Egyesülettől ’Siegerhengst’ Díjat. Ezt a díjat Sorento rendkívüli csikójaiért nyerte el már fiatal korában.

Sorento apja Sandro Hit nagyon sok kifejezően extra díjlovakat adott. Sorento egy erősen és methodikusan felépített Hannoveri anyai vonalból származik. Teljes nővére Samt und seinde megnyerte a ’Brilliantring’ Teljesítmény Bajnokságot Raststedeben. A Donnerhall x Pik Bube vonal Sorento anyai vonalában garancia a csúcsteljesítményre és a győzelemre.

Ami Sorento utódait illeti kiváló modelleket örökít megnyerő benyomással és testfelépítéssel, nagyon szép hosszú mellső lábakkal és arányos méretekkel. Ezen túl csikói fantasztikus szemet gyönyörködtetően megnyerő mozgással rendelkeznek kivétel nélkül. Utódai nemcsak a megjelenésükben, hanem teljesítményükben is kiválóak, a hollandiai IBOB Teljesítmény Teszteken rendkívüli csúcsteljesítményt nyújtottak szabadon és nyereg alatt egyaránt. Csikóiban rengeteg képesség rejlik a díjlovaglás területén. Utódjai az aukciókon a legmagasabb összegért cserélnek gazdát. Sorentonak nemcsak a sportban, hanem a tenyésztésben is számos utódja van. Sorento fia Superio prémium fedezőmén díjazást kapott a Westfaliai méneskönyvben is és megnyerte a Bundes Championátust is. Utódai Európa szerte híresek: Skóciában két kiemelt Sorento utód megkapta a Champion és Reserve Champion címet. Leghíresebb magyarországi leszármazottja a Czuczi István tulajdonában lévő Icoon (Sorento x Don Primaire), aki kivételes mozgásával, sportteljesítményével és gyönyörű csikóival hívta fel magára a figyelmet.

Legfontosabb eredményei:

 • Sorento 72 alkalommal nyert S kategóriás díjlovagló versenyt. Grand Prix szinten 46 alkalommal lett helyezve és mindig több, mint 70% feletti eredményeket ért el.
 • 2011. Sorento megkapta az Év Oldenburgi Lova Díjat, mely a legnagyobb elismerés, melyet fedezőmén kaphat. Sorento a német teljesímény index legmagasabb, kiválóan versenyzik Grand Prix szinten és kivételes tehetségével és képességével piaffra és passagera a legjobb pontozásokat kapja.
 • 2015. Bojengels Grand Prix Díjló (Sorento x Ferro a Brazil csapat Olimpiai Díjlova
 • 2018 Sonnett (mv Florestan) Westfaliai Bajnok a 4 éves lovak kategóriájában
 • 2015. Dán Bajnokság 6 éves Sorento utódja Esperance Bajnok, 4 éves leszármazottja Rockson Szintén Bajnok
 • 2015-ben és 2016-ban Sorento utódai Prémium Fedezőmén minősítéseket kaptak számos európai méneskönyvben
 • Sorento több mint 600 utódja közül számtalan Grand Prix szinten kiválóan versenyzik, számos fedezőmén utódja van, mely egyértelmű bizonyítéka a csúcsteljesítményű vérvonalnak és a kiváló tenyésztésnek egyaránt. Sorento csikói 3 éves korukban már elnyerték a KWPN legnagyobb elismerését és díjazásait kivételes megjelenésükkel, extra mozgásukkal és kezelhetőségükkel, szemet gyönyörködtető benyomássukkal.
 • Sorento egy élő legenda a mai modernkori díjló tenyésztésben !!!

Bezár